ETT LITET HEM PÅ VÄRLDSHAVEN
- På väg och ändå framme
Hufvudstadsbladet 12.4.2008 by Nina Weckström ©
 

(Klicka på bilderna för förstoring)

Henka and Malla
Photo Leif Weckström

 

Saloon
Photo Leif Weckström

 

Master Cabin
Photo Leif Weckström

 

Navstation
Photo Leif Weckström

 

Galley
Photo Leif Weckström

 

Reaching
Photo Rontu

centerfold

Hemma hos Henka & Malla

Paret bor största delen av året ombord på sin segelbåt. Han är jurist och har bland annat varit vd för Julius Tallberg. Hon är röntgensköterska. I takt med att sönerna Jens och Tomas har blivit äldre har föräldrarna tillbringat allt mera tid ombord. I dag är pojkarna 30 respektive 26 år. Fakta om hemmet: En Swan 43 ritad av Sparkman & Stephens och byggd på Nautors varv 1979. Båten är 13 meter lång och är riggad som en ketch med segelyta på drygt 100 kvadratmeter.

Ombord finns bland annat 5 bärbara datorer, radar, flera GPS-enheter samt VHF och annan utrustning för radiokommunikation, 22 pumpar, 2 autopiloter, 77,5 hästkrafters motor och reservmotor, 2 solpaneler, en vindgenerator, drygt 1000 liters bränsletank och ungefär lika stor vattentank samt 100 liters spillvattentank. Ytan för boende är ungefär 40 kvadratmeter.

Bäst med hemmet: "Att vi hela tiden är på väg och ändå är framme. Och alltid i eget hem", säger Henka. "Den okomplicerade tillvaron och den härliga känslan av att fönstershoppa utan att behöva köpa något. Vi har varken plats för eller behov av prylar", säger Malla.

S/Y Scorpio ligger i lä, förtöjd vid bryggan längst inne i viken i Whangarei på nordön i Nya Zeeland. NJK:s klubbflagga fladdrar förväntansfullt i stiltjen. Snart ska de kasta loss. Grannen är från Chile och i samma väntan på avfärd.

På bryggan står en gul plastback som fungerar som trappsteg ombord. Ombord finns en trerummare med kokvrå. Ljuset strålar in genom takfönster medan gluggarna till ventiler är ganska små. Bokhyllorna är inbyggda och välförsedda med hundratals dvd-filmer och böcker. I taket hänger en nätt mässingslampa och ett nät fyllt av frukt. Det är inte praktiskt att ställa fram skålar som dignar av frukt eller vaser som prunkar av blommor. Det mesta går i kras om det inte är fäst på eller i något.

Segel, linor, verktyg, teknik, handböcker och annan nödvändig utrustning upptar plats och det är trångt på sina ställen. Det omsorgsfullt utförda hantverket och den vackra patinan på alla teakytor på durken, hyllor, bord och britsar skapar en stämning av intimitet och trivsel. Milda pasteller kontrasterar fint mot det rödbruna träet. Terrassen ovanpå är oslagbar med en suverän utsikt åt alla väderstreck. Norr, söder, öster och väster. Ovanför stjärnhimmel eller gassande sol, nedanför Stilla havet eller floden Potomac.

Henka och Malla Lindblom har sin adress ombord och hemmet är där det befinner sig, det vill säga där segelbåten Scorpio seglar, ligger för ankar eller är förtöjd. Det är en stor segelbåt men inte någon överdrivet lyxig båt. En gedigen segelbåt som är byggd för att tåla storm och styv sjögång på de sju haven.

"Visst är vi medvetna om att vår vardag är allt annat än vardaglig. Det är rätt tjusigt att kunna sitta och dricka morgonkaffet i sittbrunnen och betrakta vimlet i innerstan av Washington DC", säger Henka. "Eller se på förbiflanerande i Amsterdam, Havanna eller Key West. Men minst lika fascinerande är frukostbestyret på någon obebodd söderhavsö."

"Bekvämligheten ombord är som i vilket hem som helst. Fast allt är litet mindre. Mitt pentry är minimalt men välfungerande. Allt är på armlängdsavstånd, genomtänkt och funktionellt", säger Malla. Det rostfria stålet glänser läckert och både kylskåp och frys är praktiskt utformade så att dörren finns ovanpå. Ingenting ramlar ut även om Scorpio inte går rakt som på räls.

Och på andra sidan om salongen har Henka sitt revir: navigeringspulpeten med all tänkbar teknik och utrustningen för hans hobby och fritidspassion, att redigera videotagningar och uppdatera materialet på Scorpios hemsida, www.scorpiosail.com

Henka och Malla bröt upp från stressen och karriären och sadlade om i etapper. De är inte stormrika arvtagare eller multimiljonärer. Men under sina år på flera intressanta företag investerade Henka i aktier som har gett bra utdelning. 1992 köpte han Scorpio.
Paret började med att segla i Karibien, sedan på Medelhavet. 2000 sålde de sitt hus i Esbo och styrde stäven tillbaka över Atlanten, genom Panamakanalen och mot Stilla havet. Loggen visar på 70 länder och 50 000 sjömil.

Scorpio är deras hem men de har inte lämnat Finland för gott. "Vi kommer hem för att uppleva midsommaren och kräftorna och förstås för att träffa barnen, släkten och vännerna. Då bor vi mest på sommarstugan i Puumala", säger de. Under tiden står båten på land och de senaste sexton åren har den stått på 15 varv.

Henka är från Helsingfors, Malla från S:t Michel och ingendera har rört sig till sjöss sedan barnsben. "Men jag har lite sjöfarargener i mig. Min farmors far var sjökapten och min pappa sysslade med båtbygge. Jag slukade äventyrsböcker som liten och Röde Orm är fortfarande en av mina favoriter. Men det var en seglats med vännen Bosse Zilliacus pappas båt till Gotland nån gång på 1970-talet som gav mig blodad tand", förklarar Henka. Drömmen var att i något skede bli helt sin egen herre.

"Själva seglingen är inte det viktigaste. Det är livsstilen. Vi är på väg och ändå framme. Vi upplever världen och är hemma. Och det känns bra att kunna svara på krav och klara av oväntade situationer."

Han har tagit en hel hop examina i navigering samtidigt som åren ombord med allt som kan bli trasigt, läcka eller krångla har lärt honom utföra tämligen avancerade reparationer utan att vara vare sig ingenjör eller mekaniker.

Ombord finns en ansenlig mängd verktyg, reservdelar och handböcker. Det är inte alldeles enkelt att befinna sig på fem dagars avstånd från land nånstans mellan Tonga och Nya Zeeland och lura kompassen i en trasig autopilot så att tekniken fungerar tills båten är relativt nära land. Det går, med hjälp av en skruvmejsel och lite finurligt funderande.

"Man måste vara beredd på att någonting alltid är trasigt", säger Henka och menar att han ägnar åtta timmar om dagen åt att underhålla eller meka. Malla erkänner att hennes oro är att något ska hända honom.

Lindbloms är noga med att beakta väderleksprognoser och ha koll på cyklonsäsonger och perioder av oväder. I dessa dagar väntar paret på att cyklonerna i norr ska blåsa över. Nästa etapp går till Fidji som ligger på 1200 sjömils och tio dagars avstånd. Där väntar den tropiska hettan och det turkosblå kristallklara sammetsmjuka vattnet.

Men på frågan om var Malla helst skulle segla nästa år svarar hon Alaska, Grönland och Island. Henka betraktar henne med skräckblandad förtjusning.

Nina Weckström, text
09-1253 210, nina.weckstrom@hbl.fi
Leif Weckström, PHOTO
09-1253 653, leif.weckstrom@hbl.fi

Index

Back to press index

To top

To top of page