· T h e · S w a n · N a u t o r 4 3 · k e t c h ·  
scorpiologo1
sextant

ESITTELY SUOMEKSI
Samma på svenska

Pikalinkit:
pulloposti

Tämä Scorpiosail nettisivusto syntyi elokuussa 2003, ja sitä on siitä lähtien päivitetty säännöllisesti. Toisessa osoitteessa olevia vanhoja kotisivuja, jotka olivat käytössä jo vuodesta 1996, ei enää päivitetä.

Useamman kieliversion ylläpitämisestä tulisi liian paljon vaivaa, ja olihan yksi syy lähtöömme vapautuminen tylsistä velvollisuuksista. Koska tämän kotisivuston tarkoituksena alunperin oli yhteydenpito ystäviin ja tuttuihin kotisuomessa ei Englannin kielen valinta ehkä tuntunut loogiselta. Vuosien varrella olemme kuitenkin saaneet lukuisia uusia ystäviä, joille Suomen ja Ruotsin kieli ovat käsittämättömiä. Koska uskomme, että kaikki asiasta Suomessa ja Ruotsissa kiinnostuneet tulevat riittävästi toimeen Englannin kielellä oli se kuitenkin luonnollinen valinta.

Myimme siis talomme Espoossa kesällä 2000 ja muutimme vakituisesti veneeseen asumaan, siinä vaiheessa se oli Espanjassa. Edellisten 10 vuoden aikana olimme, työvelvollisuuksista ja lasten koulunkäynnistä huolimatta, pystyneet viettämään keskimäärin 4 kuukatutta vuosittain maailmalla purjehtien. Veneessä asuminen oli siten tullut testatuksi jo 30.000 meripeninkulman aikana, melkein 50 maassa tai itsenäisellä saarella vierailtaessa. Vene jätettiin aina uuteen paikkaan sillä aikaa kun käytiin velvollisuuksia hoitamassa Suomessa. Kun palattiin Scorpion luokse matka jatkui uusille alueille. Lasten koulunkäynnin vuoksi olimme kuitenkin tuohon aikaan "oikeissa paikoissa väärinä aikoina", eli kesäisin etelässä ja talvisin Suomessa.

Uuden elintapamme myötä pystymme nyt viettämään kesät Suomessa mökillämme Saimaan rannalla. Sitten suuntaamme taas Scorpion luo jatkamaan purjehdusta seuraavat 9 kuukautta lämpimillä leveysasteilla kunnes jälleen palaamme Suomeen ennen Juhannusta. Matkapurjehduksen hienouksia on, että olemme koko ajan sekä kotona että "perillä", ankkuripaikasta riippumatta.

Meillä ei ole tiukkaa matkasuunnitelmaa emmekä väitä, että tavoitteenamme olisi pallonympäripurjehdus. Maailmalla on niin paljon nähtävää ja suunnitelmat tehdään joustaviksi. Koska kuitenkin haluamme pysyä lämpimillä leveysasteilla ja välttää liikkumista vastatuuleen emme hämmästyisi, jos eräänä päivänä toteamme, että helpoin tapa palata Eurooppaan on jatkaa länttä päin. Siitä pitää pasaati ja monsuuni huolen. (Huomautus 2006: tuo päivä tuli vastaan kun lähdimme Etelä Amerikasta kohti Polynesiaa)

Tämä webbi-sivusto antaa meille mahdollisuuden pitää yhteyttä ystäviin ja tuttuihin sekä välittää kokemuksiamme samanhenkisille. Tervetuloa mukaan matkalle. Yritämme päivittää sisältöä mahdollisuuksien mukaan.

Ja itse asiassa, täällä on jopa yksi juttu suomeksi: Se kertoo purjehduksesta Kuubassa. Sivuilta löytyy myös kesällä 2014 päivitetty luettelo pallon kiertäneistä suomalaiskippareista. Huom! Päivitys syyskuussa 2018: Yhteenveto haastattelusta Suomen Valtameripurjehtijoiden syyskokouksessa: "23 vuotta maailman ympäri - Erilainen pallonkierto".

Olen näillä sivuilla myös antanut tilaa sekä isoäitini isälle että isoisäni isälle, mutta aivan eri syistä. Henrik Skogin tarina liittyy tiiviisti purjehdukseen ja merielämään yleensä, mutta sukuyhdistys, joka on saanut nimensä Malkus Lindblomin mukaan on täällä vain siksi, että tämä on minulle helposti käytettävissä oleva työkalu.

Olisimme ilahtuneita viestistäsi, esimerkiksi yllä olevan pullopostin kautta, joka avaa sähköpostiohjelmasi. Jos käytät nettimeiliä, kirjoita osoitteeseen scorpiosail(at)hotmail.com - ja korvaa "(at)" osa merkillä @.